Πως λειτουργούμε

Εθελοντικά, με κόπο
και μεράκι

Αναρρίχηση

Από το 1996 μέχρι και σήμερα μέλη της λέσχης έχουν εξοπλίσει εκατοντάδες αναρριχητικές διαδρομές και έχουν κατασκευάσει τους τεχνητούς τοίχους αναρρίχησης στις 3 τοποθεσίες που αποτέλεσαν τα γραφεία του συλλόγου τα τελευταία 25 χρόνια.

Εκδρομές

Από τις αρχές τις δεκαετίας του 90′ μέλη του συλλόγου διοργανώνουν ακατάπαυστα μονοήμερες ή πολυήμερες ορειβατικές-πεζοπορικές εκδρομές 4 εποχών σε Ελλάδα και εξωτερικό προσφέροντας αφιλοκερδώς τις γνώσεις και την πολυετή εμπειρία τους.

Σχολές

Εδώ και 25 χρόνια η λέσχη έχει διοργανώσει εκατοντάδες σχολές αναρρίχησης & χειμερινού βουνού στην προσπάθεια της να μεταδώσει γνώση και εμπειρία σε νέα μέλη που έρχονται σε επαφή με το βουνό για ασφαλέστερες αναβάσεις.

Ο τεχνητός τοίχος αναρρίχησης υπό εργασίες συντήρησης

Συλλογική δουλειά, η δύναμη των μελών

Στόχος μας είναι να παραμείνουμε μια λέσχη ανοιχτή για όλους προχωρώντας μπροστά μέρα με τη μέρα, χρόνο με τον χρόνο, έτσι όπως γίνεται από το 1974.

Η Ο.Α.Λ.Θ. στηρίζεται στη συλλογική δουλειά και συνδρομές των μελών για να λειτουργεί και να πραγματοποιεί τις δράσεις της. Σε αυτό το πλαίσιο λειτουργίας καταφέραμε να υπάρχουμε ως σύλλογος από το 1974 μέχρι και σήμερα, με συνθήκες γραφειοκρατίας ολοένα και πιο χρονοβόρες και απαιτητικές για νόμιμη λειτουργία.

Οι προκλήσεις του σύγχρονου τρόπου ζωής είναι ολοφάνερες ακόμα και σε έναν μικρό σύλλογο ο οποίος προσπαθεί καθημερινά να είναι οργανωμένος και λειτουργικός παρέχοντας όσο το δυνατόν καλύτερες υπηρεσίες, γνώση και εμπειρία σε νέα και παλαιότερα μέλη.

Γι’ αυτό η συμμετοχή περισσότερων ατόμων-μελών στις δράσεις και στα κοινά του συλλόγου είναι αναγκαία έτσι ώστε να συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε ωραίες εμπειρίες και γνώση για τα βουνά και τη φύση.

Ο μεγαλύτερος όγκος εργασιών της λέσχης γινόταν και γίνεται εθελοντικά με τη βοήθεια των μελών. Αυτός ο εθελοντικός και πλέον δύσκολος τρόπος διεκπεραίωσης εργασιών και καθηκόντων προσέφερε και συνεχίζει να προσφέρει διάδοση γνώσης, σχέσεις εμπιστοσύνης και φιλίας.

Με τη βοήθεια των μελών μας καταφέραμε να εξοπλίσουμε και να διατηρήσουμε πληθώρα αναρριχητικών διαδρομών σε πεδία της βόρειας Ελλάδας αλλά και όχι μόνο.

Καταφέραμε να κατασκευάσουμε εθελοντικά όλους τους τεχνητούς τοίχους αναρρίχησης στα 3 γραφεία-διευθύνσεις που άλλαξε η λέσχη από την ίδρυση της μέχρι σήμερα, προσφέροντας στα μέλη μας έναν όσο το δυνατόν πιο οργανωμένο χώρο προπόνησης και συνάντησης.

Συχνές Ερωτήσεις

Γιατί να επιλέξω την λέσχη;

Αν θέλετε να γίνετε μέλος μιας συλλογικής προσπάθειας με 40+ χρόνια εμπειρία στην ορειβασία και στην αναρρίχηση ελάτε να ανέβουμε μαζί.

Μπορώ να κάνω αναρρίχηση στην λέσχη αν δεν είμαι μέλος;

Ο τεχνητός τοίχος αναρρίχησης είναι για μέλη. Ωστόσο, η χρήση του τοίχου μπορεί να γίνει και από επισκέπτες για λίγες μόνο επισκέψεις.

Γίνονται μαθήματα αναρρίχησης στον τεχνητό τοίχο για ενήλικες;

Όχι, αλλά καθημερινά στην λέσχη θα βρείτε αναρριχητές-τριες διαφόρων επιπέδων, με τους περισσότερους να έχουν διάθεση να βοηθήσουν!

Πως μπορώ να συμμετέχω στις πεζοπορικές εκδρομές;

Επιλέγετε την εκδρομή που σας ενδιαφέρει από το πρόγραμμα αναβάσεων, πληρώνετε το αντίτιμο και παίρνετε μέρος στην εκδρομή.

Τι χρειάζεται για να γίνω μέλος;

Συμπληρώνετε την σχετική αίτηση από την Ο.Α.Λ.Θ, 2 φωτογραφίες μεγέθους ταυτότητας και 24€ για την ετήσια συνδρομή μέλους.

Ποιες υποχρεώσεις έχω ως μέλος;

Εθελοντισμός, συμμετοχή στις συνελεύσεις, συντονισμός εξορμήσεων στο ορειβατικό τμήμα μετά την απόκτηση εμπειρίας.