29/4-1/5 Δίρφυ – Οχη – Ξεροβούνι – Δρακόσπιτα

1ημέρα:  Σάββατο 29/4 Όρος Δίρφυς

Αναχώρηση από Τούμπα στις 5πμ.για Καταφύγιο Δίρφυς. (Θεσσαλονίκη- Στενή Δίρφυος  5 ω 24 λεπτ., 483 χλμ. μέσω Α1 και E75). Προώθηση με το λεωφορείο μέχρι 1,5 χλμ πριν το καταφύγιο. Α ομάδα: Διάσχιση καταφύγιο – κορυφή – Αγ. Αθανάσιος (6-7 ΩΠ). Β ομάδα: Ανάβαση στην κορυφή από το καταφύγιο από την κλασσική διαδρομή και επιστροφή από τα ίδια (4-5 ΩΠ). Τακτοποίηση, ξεκούραση και γεύμα στο καταφύγιο. Το καταφύγιο διαθέτει κουζίνα αλλά όχι μάγειρα. Οι συμμετέχοντες μπορούν να φέρουν εφόδια να μαγειρέψουν οι ίδιοι πχ μακαρόνια (ή κάτι έτοιμο αν επιθυμούν) και το πρωινό τους (πχ καφέ, τσάι, ψωμί κλπ). Καλό είναι να γίνει προ-συνεννόηση/συντονισμός με το σύλλογο. Το λεωφορείο θα σταθμεύει 1,5 χλμ πριν το καταφύγιο. Ο καθένας θα πρέπει να μεταφέρει τα δικά του πράγματα στο καταφύγιο εκτός αν υπάρξει η δυνατότητα μεταφοράς με όχημα. Θα γίνει σχετική ανακοίνωση αργότερα. 

2η ημέρα:  Κυριακή 30/4 Όρος Όχη

Αναχώρηση από καταφύγιο 7πμ για Μύλους Καρύστου (Στενή Δίρφυος – Μύλοι: 2 ω 16 λεπτ., 127 χλμ. μέσω Επαρ. Οδ. Λέπουρων Καρύστου) Α ομάδα: Μύλοι Καρύστου – Καταφύγιο, Προφήτης Ηλίας, Μεγάλο Δρακόσπιτο, κορυφή Όχη – Φαράγγι Δημοσάρη – Παραλία Καλλιανών (21.58 km, 8 ΩΠ) (Μύλοι – παραλία Καλλιανού 48 λεπτ. (29,8 χλμ.μέσω Επαρ.Οδ. Μαρμαρίου – Αμυγδαλιάς). Το λεωφορείο θα πάρει την Α ομάδα από Καλλιαννούς και θα την μεταφέρει στην Κάρυστο, όπου και φαγητό. Β ομάδα: Μύλοι Καρύστου – Καταφύγιο, Προφήτης Ηλίας, Μεγάλο Δρακόσπιτο, κορυφή Όχη. Επιστροφή στα ίδια. (16,5 km 5,30 ΩΠ). Περιήγηση στην παραλία και το κάστρο της Καρύστου. Φαγητό στην Κάρυστο. Επιστροφή και διανυκτέρευση στο καταφύγιο. 

3η μέρα: Δευτέρα 1/5 Ξηροβούνι

Αναχώρηση των δύο ομάδων από καταφύγιο 7πμ. με τα πόδια για Ξηροβούνι. Σε 1,5 ώρα Α και Β ομάδες χωρίζουν. Α ομάδα: Ανάβαση στην κορυφή του Ξηροβουνίου και επιστροφή στο διάσελο όπου θα περιμένει το λεωφορείο (5 ΩΠ) ή και κατάβαση στη Στενή αν το επιτρέπει ο χρόνος. Β ομάδα: Συνεχίζει από το διάσελο Δίρφυς προς Κόνισμα – σε τραβέρσα μέχρι την πηγή Κόνισμα στον ασφάλτινο δρόμο από Δίρφυ για Μετόχι , όπου και θα περιμένει το λεωφορείο (4 ΩΠ) ή και κατάβαση στη Στενή αν το επιτρέπει ο χρόνος. Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη.     

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να μεριμνήσουν για ένα γεύμα στο καταφύγιο (το δείπνο του Σαββάτου) και τα πρωινά τους. Θα πρέπει να διαθέτουν υπνόσακο και τα προσωπικά τους είδη. Για τους κανόνες του καταφυγίου δείτε:  https://eoschalkidas.gr/dirfys-mountain-hut-regulation-eoschalkidas/

Για να δείτε τί διαθέτει το καταφύγιο δείτε: https://eoschalkidas.gr/dirfys-mountain-hut-description-eoschalkidas/

Δηλώστε συμμετοχή στο κινητό τηλέφωνο του συλλόγου 6970425239 καταθέτοντας προκαταβολή 50 ευρώ στα γραφεία του συλλόγου ή στο λογαριασμό  Εθνική Τράπεζα GR8701102100000021056265958 σημειώνοντας στην αιτιολογία το επίθετο σας και τη λέξη» Εύβοια» (πχ «Παπαδόπουλος Εύβοια». Ενημερώνετε στο κινητό του συλλόγου ότι έχετε κάνει την κατάθεση.  

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις μέχρι 21/4 στο τηλ. 6970425239. ΟΙ θέσεις στο καταφύγιο είναι περιορισμένες.

Ανάβαση στη Δίρφυ από το καταφύγιο
Άποψη του Ξηροβουνίου
δρακόσπιτα

Comments are closed.