5-11-2017 Νέστος – Καρπούζι – οικισμός Μακάριο – Ξάνθη

Ημερήσια ορειβασία-ορειβατική πεζοπορία. Ελάτε μαζί μας να πεζοπορήσετε στον πανέμορφο Νέστο ή σε μια διαδρομή με θέα την Ξάνθη ή να δοκιμαστείτε σε μια πιο απαιτητική διάσχιση Ίμερα – Ξάνθη.  Αναχώρηση 7 π.μ. από Εγνατία και Αντιγονιδών γωνία για Γαλάνη με λεωφορείο 193χλμ-2ώρες. Α’ ομάδα: Διάσχιση Γαλάνη-Ίμερο- Καρπούζι 1284μ-Αχλάτ Τσάλ 1402μ-Ψυχολογικό κέντρο Ξάνθης ΥΔ: 1830μ, 28χλμ. Ώρες πορείας 7. Β’ ομάδα: Γαλάνη-Κομνηνά παραποτάμια διαδρομή Νέστου ΥΔ: 566μ, 16χλμ. Ώρες πορείας 4.30’. Συντονιστές Β’ ομάδας: Αχπαρίδης Μ. & Χρηστίδου Β. Γ’ ομάδα
ΝΕΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Από γέφυρα του Κόσυνθου Σαμακώβ ανάβαση μέχρι Μοναστήρι Παναγίας Καλαμού (40λ), κατάβαση στη γέφυρα στο 4ο χιλιόμετρο Ξάνθης-Σταυρούπολης (40λ), ανάβαση στην κορυφή 589μ και στον εγκεταλλειμένο ορεινό οικισμό Μακάριο (1-1,5 ώρα) σπανίου φυσικού κάλλους από πανέμορφη δασωμένη διαδρομή με θέα την κοιλάδα της Ξάνθης, άφιξη στην Ξανθίππη. Επιλογή εάν το επιτρέπει η ώρα και ο καιρός η διαδρομή μπορεί να γίνει μέσω ανάβασης στο Αυγό (665μ) ή στο Φινέα (703μ) (+30λ) ή μέσω γύρου του κάστρου της Ξανθίππης (+20λ) ή/και ελεύθερος χρόνος στη Ξάνθη. Ωρες πορείας 4-5. Συντονιστής Γ’ ομάδας: Διαμαντόπουλος Νώντας. Επιστροφή από Ξάνθη μέσω Κομνηνών με λεωφορείο 195χλμ-2ώρες.
Για πληροφορίες και κρατήσεις καλέστε στο ΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΕΣ ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ: 6970425239 (Αχπαρίδης Μάκης και Μαχίλη Ιφιγένεια) ΕΓΚΑΙΡΩΣ δηλαδή ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ μέχρι την ΠΕΜΠΤΗ το βράδυ στις 10:00 μ.μ. H δήλωση συμμετοχής σημαίνει δέσμευση συμμετοχής και γίνεται με 2 τρόπους: 1) τηλεφωνικά στο παραπάνω τηλέφωνο και 2) με κατάθεση προκαταβολής στα γραφεία της Ο.Α.Λ.Θ. Απαραίτητη προϋπόθεση και των δύο: σε περίπτωση μη παρουσίας μέχρι την αναχώρηση του λεωφορείου στις 7 και σε περίπτωση ακύρωσης μετά τις 12:00 του Σαββάτου, ο δηλών βαρύνεται με όλο το κόστος της συμμετοχής εάν δήλωσε τηλεφωνικά ή με το κόστος της προκαταβολής εάν την κατάθεσε στο σύλλογο όποιος και να είναι ο λόγος της ακύρωσης.

Αποψη της παραποτάμιας διαδρομής του Νέστου

Αποψη της παραποτάμιας διαδρομής του Νέστου

Το Αυγό με θέα την Ξάνθη

Το Αυγό με θέα την Ξάνθη

Κορυφή Καρπούζι

Κορυφή Καρπούζι

Tags: , ,

Comments are closed.